nieuws

Maatregelen vogelgriep blijven in Kamperveen en andere besmette gebieden van kracht

Maatregelen vogelgriep rond besmette bedrijven blijven van kracht
Maatregelen vogelgriep rond besmette bedrijven blijven van kracht
Rond de door vogelgriep getroffen bedrijven in onder meer Kamperveen blijven voorlopig strenge maatregelen gelden. In de rest van het land mogen pluimveehouders weer nieuwe dieren naar hun stallen laten brengen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken kondigde vandaag een aangepast pakket maatregelen aan om de vogelgriep te bestrijden.
Dijksma kiest voor maatwerk en benadrukt het belang van strikte hygiënemaatregelen. Ze gaat daar met de bedrijven verdere afspraken over maken. 
Het pluimvee moet voorlopig wel binnen blijven en transportwagens mogen de komende tijd per rit maar één pluimveebedrijf aandoen. Daarna moeten de wagens schoongemaakt en ontsmet worden voor de volgende rit. In het westen van het land, waar de meeste besmettingen zijn, blijft een vervoersverbod voor onder meer pluimvee, eieren en pluimveemest van kracht.
Dijksma: ,,We doen alles wat mogelijk is om de verspreiding van de vogelgriep in Nederland te bestrijden. Daarbij baseer ik me steeds op de laatst bekende gegevens en op adviezen van deskundigen. Voor de sector betekent dit dat een aantal ingrijpende maatregelen van kracht blijft. Maar waar mogelijk passen we maatwerk toe.''
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.