Nieuws

Dode (22) en gewonde bij steekpartij in Almelo, één persoon aangehouden

Bij de steekpartij in Almelo, eerder vanmiddag, is een 22-jarige man om het leven gekomen. Ook is een 20-jarige vrouw gewond geraakt. In verband met de steekpartij is één persoon aangehouden.
De steekpartij vond plaats in een flat aan de Sluitersveldssingel. De toedracht van de steekpartij is niet bekend. Bij de woning is een zogenoemde PD-unit geplaatst door de politie. Vanuit die unit wordt het onderzoek door de politie uitgevoerd.

Rond het middaguur

"Wij kregen rond het middaguur een melding dat er een steekincident had plaatsgevonden", vertelt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. "Toen de collega's ter plaatse kwamen, hebben ze heel snel hulp verleend aan een 22-jarige man die ernstig gewond was geraakt. Hij is ter plaatse overleden."
De gewonde 20-jarige vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "We hebben ook direct een man aangehouden die verdacht wordt van het steekincident", zegt Westerhoff. De identiteit van die man wordt niet genoemd.

Toedracht

De politie zegt nog niet te weten wat de toedracht van het ongeval is. Westerhoff: "We zijn informatie aan het verzamelen. Zo houden we een buurtonderzoek en is de forensische opsporing bezig in het flatgebouw."
"We roepen getuigen op zich bij ons te melden", aldus Westerhoff:

Reactie burgemeester

Burgemeester Arjen Gerritsen laat via Twitter weten met ongeloof en ontzetting kennis te hebben genomen van het incident. "Mijn gedachten zijn bij hun familie en vrienden", schrijft hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.