nieuws

LTO Pluimveehouderij blij met aangepaste maatregelen in strijd tegen vogelgriep

Bestrijding vogelgriep
Bestrijding vogelgriep
LTO Pluimveehouderij is blij met de aangepaste maatregelen die staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vandaag heeft aangekondigd. Voorzitter Eric Hubers noemt het heel belangrijk dat bedrijven weer dieren kunnen aanvoeren. "Maar uiterste hygiëne is nu geboden om nieuwe uitbraken te voorkomen."
Dijksma maakte vandaag bekend dat de strenge maatregelen rond de besmette bedrijven in onder meer Kamperveen van kracht blijven, maar dat er in de rest van het land minder strenge regels gaan gelden. In het westen van het land, waar de meeste besmettingen zijn, blijft een vervoersverbod voor onder meer pluimvee, eieren en pluimveemest van kracht.

Strenge hygiënemaatregelen

Daarnaast wijst Dijksma op het belang van hygiëne in deze periode. Over de strikte en uiterste hygiënemaatregelen wordt morgen meer duidelijk. "We hebben voorstellen gedaan voor zowel minder rigide regels als voor hygiënemaatregelen die ver zullen gaan", aldus Hubers. "Maar we moeten en kunnen op de bedrijven ook heel veel doen om mee te helpen om de ziekte onder controle te krijgen."
Hubers heeft begrip voor de keuzes die Dijksma maakt bij de verdere aanpak van de vogelgriep. "Ze kiest terecht voor maatwerk om enerzijds de dierziekte optimaal te bestrijden en anderzijds de schade zoveel mogelijk te beperken."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.