Nieuws

Omtzigt en Van der Plas willen dat nachttrein naar Praag ook stopt in Hengelo

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © RTV Oost/Wouter de Wilde
Kamerleden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas (BBB) willen dat de nachttrein tussen Brussel en Praag ook stopt in Hengelo. De twee stellen hier - samen met een aantal andere Kamerleden - vragen over aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. De nachttrein gaat waarschijnlijk vanaf deze zomer drie dagen per week rijden.
De twee Overijsselse Kamerleden hebben de vragen samen met Mahir Alkaya van de SP en Pieter Grinwis van de ChristenUnie gesteld. Zoals het er nu naar uitziet, stopt de internationale trein onder meer in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Bad Bentheim en Berlijn. De trein stopt dus alleen in het westen van ons land.

Extra stop

En dat terwijl de regering eerder de ambitie uitte om de reistijd, frequentie en het reiscomfort op de internationale treinen naar het oosten en het zuiden van ons land te verbeteren. Daarom willen de Kamerleden van de nieuwe staatssecretaris Vivianne Heijnen weten of ze zich hard wil maken voor een extra stop op het treinstation van Hengelo. "Zodat reizigers uit het oosten van het land naar Hengelo kunnen reizen en daar kunnen overstappen op de nachttrein."
Naast de Kamerleden heeft ook het CDA Hengelo vragen gesteld aan de staatssecretaris. Uiteindelijk moet de nachttrein dagelijks gaan rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.