Nieuws

Onderzoek naar dodelijke steekpartij in Almelo nog bezig, bloemen bij flat neergelegd

Bij de flat waar het incident zich vandaag afspeelde, zijn bloemen neergelegd
Bij de flat waar het incident zich vandaag afspeelde, zijn bloemen neergelegd © RTV Oost
Het onderzoek naar de steekpartij in Almelo, waarbij een 22-jarige man om het leven is gekomen, is nog in volle gang. De flat waar het drama zich afspeelde is afgezet met zwarte schermen. Bij het gebouw zijn bloemen neergelegd en is er een kaarsje aangestoken. Bij de steekpartij raakte ook een 21-jarige vrouw gewond, een man is aangehouden.
Het is het vijfde incident met dodelijke afloop in een jaar tijd in Almelo. Burgemeester Arjen Gerritsen reageerde geschokt. "Een vreselijk drama dat Almelo weer treft, dat vergt wat van de veerkracht van de stad. En dat staat los van het grote verdriet van de gezinnen van de slachtoffers."

Onduidelijk wat er is gebeurd

Wat er vanmiddag zich precies in de flat heeft afgespeeld, is niet bekend. De politie kreeg rond het middaguur een melding van het steekincident. "Toen agenten ter plaatse kwamen, hebben ze heel snel hulp verleend aan een 22-jarige man die ernstig gewond was geraakt. Hij is ter plaatse overleden", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff.
Dode (22) bij steekpartij in Almelo
Dode (22) bij steekpartij in Almelo © News United/Jan Willem Klein Horstman
Al snel zette de politie het gebied rondom de flat ruim af met rood-witte linten en zwarte schermen. Ook staat er een PD-unit, van waaruit de politie het onderzoek uitvoert. "We zijn informatie aan het verzamelen. Zo houden we een buurtonderzoek en is de forensische opsporing bezig in het flatgebouw", zegt Westerhoff.
Hoe het met de gewonde vrouw gaat, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.