nieuws

Stichting De Wilder gaat op laatste moment strijd aan voor overname zwembad

Spandoek
Spandoek
Stichting De Wilder blijft strijden om de overname van zwembad De Wilder. De stichting diende voor het weekend alsnog een plan in om het zwembad over te mogen nemen.
Half november besloot het college dat zwembad De Wilder overgedragen mocht worden aan Optisport. Dit voorstel werd vanavond besproken in de commissie Samenleving. Stichting De Wilder was ook één van de overnamekandidaten. Zij geven zich niet zonder slag of stoot gewonnen en trokken massaal naar de raadszaal. Vlak voor het afgelopen weekend dienden zij een nieuw plan in, waarin het financiële plaatje het meest opvallend is.

Exploitatiekosten

In het nieuwe financiële plaatje staat dat de stichting in staat is om het zwembad voor 304.000 euro uit te baten. Optisport heeft aangegeven dat ze dit voor 317.000 euro kunnen. Keath Alkoutobi van Leefbaar Haaksbergen zette vraagtekens bij dit voorstel van de stichting. "Drie jaar geleden gaf de stichting aan dat het onmogelijk was om het zwembad voor 317.00 euro te exploiteren. Nu kan het ineens voor 304.000 euro. Kijkt u daar niet raar van op?"
Volgens stichtingslid Hollak kan er vooral een flinke slag gemaakt worden in het onderhoud van het zwembad. Ook wil de stichting op enkele punten bezuinigen. "Maar de grootste slag zit hem in de kosten voor het onderhoud."

Huurachterstand

In november 2013 werd door de gemeenteraad besloten dat het toenmalige college in onderhandeling kon gaan met Optisport. Het nieuwe college besloot echter om de overnamekandidaten opnieuw onder de loep te nemen. Het zwembad kost de gemeente jaarlijks veel geld, onder andere omdat de stichting de huur niet kan betalen. In 2013 werd daarom uitstel van betaling aangevraagd.
De huurachterstand bedraagt op dit moment 850.000 euro. Wethouder Ellen Prent zette dan ook vraagtekens bij het voorstel van de stichting om zowel de huurachterstand als de 1,2 miljoen euro, de waarde van het zwembad, op eigen naam te zetten. In ruil daarvoor wilden zij een lening bij de gemeente voor dit bedrag. "Daarvoor zou de gemeente een forse lening moeten afsluiten. Welke garantie heb ik dat de stichting nu wel aan de betalingseisen kan voldoen?"
De gemeenteraad beslist over twee weken over de toekomst van het zwembad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.