Politie gebruikt stroomstootwapen bij man die weigert hond af te staan in Zwolle

Een man (34) is afgelopen weekend getaserd door de politie in Zwolle. De man liep met een hond die in beslag moest worden genomen, maar weigerde het dier af te staan. Omdat hij ondanks waarschuwingen niet meewerkte, hebben agenten het stroomstootwapen gebruikt.

De niet aangelijnde hond liep zaterdagavond op de Hofflaan, waarna iemand de politie belde. Agenten zagen het dier en de man uiteindelijk op de Campherbeeklaan en ontdekten dat de gemeente beslag had gelegd op de hond.

"Omdat de man niet meewerkte heeft dit na waarschuwingen geleid tot de inzet van het stroomstootwapen", zegt een politiewoordvoerder. "De man van 34 uit Borculo is hierop aangehouden en de hond in beslag genomen."

Bezoek aan arts

De man is daarna gezien door een arts, wat onderdeel is van de procedure. "Er was geen verdere zorg nodig. Hij zit nog bij ons in hechtenis", zegt de woordvoerder.

Het stroomstootwapen is sinds begin dit jaar onderdeel van de landelijke politie-uitrusting. Agenten in Zwolle gebruiken het wapen al langer en vormen sinds vijf jaar een pilotteam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS POLITIE
Deel dit artikel: