Nieuws

Vereniging Verkeersslachtoffers 'verontwaardigd en verbijsterd' over terugkeer Vloet bij Heracles Almelo

Rai Vloet
Rai Vloet © Orange Pictures
De Verenging Verkeersslachtoffers reageert met "een mengeling van verontwaardiging en verbijstering" op de terugkeer van Rai Vloet bij Heracles Almelo. De voetballer was in november betrokken bij een verkeersongeluk op de A4 bij Hoofddorp, waarbij een 4-jarige jongen om het leven kwam.
Vloet maakte sindsdien geen deel uit van de selectie van Heracles, maar keerde deze week weer terug bij de training van de Eredivisieclub. "Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak, waarna op basis van de uitspraak besloten kan worden wat de vervolgstappen kunnen zijn", zegt de Vereniging Verkeersslachtoffers.
Vloet zat samen met een vriend in de auto die op de snelweg A4 achterop een andere auto botste met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De voetballer, die achter het stuur zat, werd aangehouden en na een dag vrijgelaten. Hij is wel verdachte in de zaak.
Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles zei eerder dat de club "op dit moment als werkgever niet al te veroordelend" moet optreden. "Dat moeten we vooral overlaten aan het recht en de rechtspraak."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.