Tweede bestuurder moet rust herstellen bij museum De Fundatie na onderzoek naar gedrag directeur Keuning

De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle en Heino stelt een tweede bestuurder aan, naast directeur Ralph Keuning. Daarmee moet de rust in de organisatie weer terugkomen, na klachten van personeel over de manier waarop Keuning zich de afgelopen jaren heeft opgesteld. Naar aanleiding van die klachten is eind vorig jaar onderzoek gedaan naar de relatie tussen Keuning en de medewerkers van het museum.

Uit gesprekken met bijna alle personeelsleden bleek dat Keuning zich sterk directief opstelde, wat als confronterend werd ervaren door medewerkers, is te lezen in een gezamenlijk persbericht. Ook werd duidelijk dat de aandacht aan en de bejegening van de medewerkers de afgelopen jaren tekort is geschoten. Dat wordt deels toegeschreven aan de ambities van de directeur en de groei van het museum.

Indringende gesprekken

De RvT heeft een aantal 'indringende' gesprekken gevoerd met Keuning, die zegt zich niet voldoende te hebben gerealiseerd welke impact zijn manier van leidinggeven en gedrevenheid hebben gehad op een flink deel van de medewerkers. Hij 'betreurt dat enorm', heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en aangegeven hieraan te gaan werken.

De RvT vindt dat de beoogde verdere groei van De Fundatie alleen mogelijk is door versterking van de organisatie en heeft daarom besloten op korte termijn en in overleg met de Personeelsvertegenwoordiging een tweede bestuurder aan te stellen. Deze zal zich gaan richten op personeel, organisatie en middelen.

De RvT, de Personeelsvertegenwoordiging en de medewerkers van het museum kijken met dit besluit vol vertrouwen naar de toekomst, eindigt het bericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
MUSEUM DE FUNDATIE
Deel dit artikel: