Nieuws

Verdachte (62) steekpartij Almelo blijft twee weken langer in voorarrest

Uitgerukte hulpdiensten voor de flat aan de Sluitersveldsingel in Almelo waar het levensdelict plaatsvond
Uitgerukte hulpdiensten voor de flat aan de Sluitersveldsingel in Almelo waar het levensdelict plaatsvond © News United / Jan Willem Klein Horstman
De 62-jarige verdachte die afgelopen dinsdag kort na de steekpartij in een flat aan de Sluitersveldsingel in Almelo werd opgepakt, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag besloten.
Bij de steekpartij kwam een 22-jarige Almeloër om het leven. Gealarmeerde agenten hebben de man ter plekke gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Zijn 20-jarige vriendin raakte gewond, met haar gaat het naar omstandigheden redelijk.
Er zou volgens buurtbewoners al vaker wat zijn voorgevallen tussen het slachtoffer en de verdachte die buren van elkaar zijn. De 62-jarige zou namelijk al langere tijd overlast veroorzaken. De ochtend voor het drama zich voltrok, stond de man nog schreeuwend op zijn balkon, weten omwonenden.

In beperkingen

Omdat de verdachte in zogenoemde beperkingen zit, mag hij niet vrijuit communiceren met de buitenwereld. Dit om te voorkomen dat het onderzoek wordt dwarsgezeten.
"Het gaat naar omstandigheden redelijk met hem, ondanks de verdrietige omstandigheden", vertelt advocaat Febroniya Atto. "Verder kan ik er niets over zeggen."

Video

Voor de steekpartij heeft een van de slachtoffers een video opgenomen vanuit de hal in de flatwoning. Hierin is een man te horen die vanuit het trappenhuis het stel bedreigt, dit zou de stem van de verdachte zijn. Hij zegt onder meer: "Ik krijg je. Het is jij of ik."
De beelden gaan inmiddels rond op het internet en zijn ook in het bezit van de politie. Het filmpje wordt meegenomen in het onderzoek, liet een politiewoordvoerder weten.

Social media

Familieleden en de vriendin van de omgekomen man roepen op om niets over het delict of het slachtoffer op social media te delen totdat zij er zelf voor kiezen. "Wij willen rust om dit vreselijke verlies een plekje te kunnen geven", schrijven zij in een statement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.