nieuws

Expeditie Manon Ossevoort uit Vriezenveen met tractor halverwege Zuidpool

Manon Ossevoort is halverwege met haar expeditie op de tractor naar de Zuidpool. In elf dagen tijd hebben zij en haar team 1.250 kilometer afgelegd met de tractor.
De theatermaakster uit Vriezenveen vertrok negen jaar geleden op een tractor vanaf het festival Oerol op Terschelling voor een reis naar de Zuidpool. In vier jaar tijd reed ze naar Kaap de Goede Hoop. Daar strandde haar reis. Nu maakt ze haar reis naar het meest zuidelijke plekje op aarde alsnog af.

Zwaarder dan gedacht

De tocht tot nu toe valt niet mee. Manon zegt daarover: "De reis naar het punt halverwege was veel zwaarder dan ik had verwacht. De omstandigheden om te rijden zijn erg zwaar, maar de tractor en het team gaan er goed mee om. Het is ongelooflijk om te weten dat elk uur dat je rijdt je dichterbij het zuidelijkste puntje van de aarde komt. Ik heb goede hoop dat we er komen. Tot nu toe is het net zo fantastisch als ik had gedroomd."
Een dag voordat de expeditie halverwege was sprak Manon nog een paar woorden op camera:

Na bergen nu ijsvlakte

Om te vieren dat ze halverwege zijn hebben de teamleden lekker gegeten en gedronken. Waar de eerste helft van de expeditie vooral de bergen lastig waren krijgt het team vanaf nu te maken met ijsvlaktes. Daar kan het zicht heel slecht zijn, is er gevaar voor glijpartijen en is het nog kouder dan het tot nu toe al was.
Beelden van de tractor rijdend op Antarctica:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.