Nieuws

Ank Bijleveld uit Goor wordt waarnemend burgemeester Almere

Ank Bijleveld uit Goor wordt waarnemend burgemeester Almere
Ank Bijleveld uit Goor wordt waarnemend burgemeester Almere © ANP / Robin Utrecht
Oud minister van Defensie, Ank Bijleveld, wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Almere. De Goorse volgt daarmee tijdelijk Franc Weerwind op, die is benoemd tot minister voor Rechtsbescherming.
Bijleveld wordt maandag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester door Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Hij noemt haar een 'waarnemend burgemeester die past bij de stad en de uitdagingen voor de komende maanden.'

Minister van Defensie

De Goorse was van 2017 tot vorig jaar september minister van Defensie. Ze stapte op naar aanleiding van een motie van afkeuring, vanwege de chaotische evacuatie uit Afghanistan.
Voor het ministerschap was Bijleveld meerdere jaren Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Daarvoor was ze onder andere staatssecretaris en burgemeester van Hof van Twente.

Waarnemend burgemeester

Naast de normale verantwoordelijkheden, gaat Bijleveld bezig met de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, de gemeenteraadsverkiezingen, de coronapandemie en de - samen met de provincie - af te sluiten Flevodeal met het Rijk.
De Goorse zal waarnemend burgemeester zijn van de gemeente Almere totdat er een nieuwe burgemeester is gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.