nieuws

Werklozen in Twente krijgen extra hulp bij opbouwen van een netwerk

Werklozen in Twente krijgen extra hulp bij het opbouwen van een netwerk. Zo vinden zij gemakkelijker werk. Dat zegt de landelijke stichting DeBroekriem die vandaag in Twente is gestart met het helpen van werklozen.
Vanochtend was een bijeenkomst van de stichting in De Grolsch Veste in Enschede. Met ongeveer veertig werkzoekenden in de zaal gaf loopbaanadviseur Wendela van der Meiden een workshop over hoe belangrijk een netwerk is. "Dat wil DeBroekriem ook duidelijk maken. We willen dat werkzoekenden gaan netwerken, zodat ze makkelijker binnen dringen in bedrijven", aldus Pieter Vermeer, oprichter van DeBroekriem.

Landelijk

DeBroekriem is landelijk actief in ongeveer honderd gemeenten en breidt nu het werkveld uit naar Twente. Door middel van onder andere workshops van loopbaancoaches en cv-checks bereikt de stichting de werkzoekenden en reikt zij tips aan, om mensen sneller aan een baan te helpen.
DeBroekriem is aanvankelijk bedoeld voor jonge werklozen, maar in Twente kwamen ook ouderen naar de bijeenkomst. "We breiden onze doelgroep gewoon uit en dat is alleen maar fijn voor ons", aldus Vermeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.