Sport

Sportbonden hopen competities eind januari te hervatten

Wellicht weer amateurvoetbal in competitieverband eind januari
Wellicht weer amateurvoetbal in competitieverband eind januari © Orange Pictures
Heel wat Nederlandse sportbonden hopen eind januari hun competities te kunnen hervatten. Met ingang van zaterdag kan in zowel de buiten- als binnensport weer vrijwel zonder restricties worden getraind, maar de competities blijven stilliggen om zo het aantal reisbewegingen beperkt te houden.
Het kabinet neemt op dinsdag 25 januari weer een besluit over de coronamaatregelen. Voetbalbond KNVB en volleybalbond Nevobo laten weten vooruitlopend op dat 'weegmoment' alvast de mogelijke hervatting van hun competities te gaan voorbereiden.
De KNVB hoopte na de kerstvakantie de amateurcompetities komend weekeinde te kunnen hervatten. De voetbalbond besloot eerder deze week om de wedstrijden toch van het programma te halen, omdat het kabinet pas vrijdagavond bekendmaakte hoe de maatregelen er vanaf zaterdag uitzien.

Eind januari

"We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet", stelt de KNVB. "Iedereen kan vanaf zaterdag weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn."
"Daar zetten we op in, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen. We brengen de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komen hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug."

Nevobo

De Nevobo gaat komende week diverse scenario's uitwerken en wedstrijdschema's opstellen. "Natuurlijk hadden we ook graag gestart met de competitie, maar we zijn blij dat we weer aan de slag kunnen binnen de verenigingen", zegt algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo.
"Hierdoor kunnen de teams elkaar weer zien en zich alvast voorbereiden op de start van de competitie. En zodra het mogelijk is, kunnen de teams hierdoor verantwoord hun wedstrijden spelen in competitieverband."

Handbal en hockey

Ook onder meer de handbal- en hockeybond hopen zo snel mogelijk hun competities te kunnen hervatten. Voor topsportcompetities geldt een uitzondering op de coronamaatregelen. De topsport mag wel doorgaan, maar zonder publiek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.