Sport

Goudhaantje Van den Belt neemt PEC bij de hand: "Voetbalavond van mijn leven"

Zo scoor je nooit en zo maak je op één avond je eerste twee treffers in de Eredivisie. En als kers op de taart schenk je daarmee je club ook nog eens de tweede zege van het seizoen. Het overkwam Thomas van den Belt vrijdagavond: hij schoot PEC Zwolle eigenhandig langs Willem II (2-0).
"Dit was misschien wel de voetbalavond van mijn leven", zei Van den Belt na afloop. "Mijn eerste goals in het betaald voetbal en dan ook nog met 2-0 winnen. Dan is het een mooie avond, ja. In de jeugd heb ik nog wel aardig mijn goals meegepikt, maar nog niet in het betaald voetbal. Dus dat is wel lekker."

Foutjes goedgemaakt

Ondanks dat hij voor de winterstop bij een aantal tegendoelpunten betrokken was, vindt Van der Belt dat hij over zijn eigen spel niet ontevreden hoeft te zijn. "Voetballend ging het wel aardig, alleen dan maak ik wel foutjes bij Groningen-uit en Vitesse-uit. Dan is het wel lullig als je zelf lekker voetbalt, maar wel betrokken bent bij de tegengoals. Dan is het lekker dat je nu zelf een wedstrijd beslist."

Verdiende zege

Van den Belt vond de zege op Willem II meer dan verdiend. "Zeker, we hadden zelf mogelijkheden met onder andere Kastaneer. En we hebben zelf geen kansen weggegeven. Ik denk dat het een goede wedstrijd was van ons, met veel energie. En we hebben redelijk wat kansen gecreëerd, dus dat is alleen maar goed", aldus de middenvelder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.