Voormalig wereldkampioen Jelle Klaasen is profdarter af

Jelle Klaasen in ieder geval voor een jaar geen profdarter meer. De voormalig wereldkampioen van de BDO uit Goor wist bij de Q-School geen PDC Tour Card te veroveren.

Doordat Klaassen na mindere resultaten in de afgelopen jaren niet meer bij de beste 64 spelers van de wereld behoorde, moest hij via de zogeheten Qualifying School proberen zijn tourcard terug te verdienen.

Rampweek

Maar het werd een rampzalige week voor de inwoner van Goor. Na nederlagen op woensdag, donderdag én vrijdag, kreeg hij vandaag zijn laatste kans. Klaasen moest daarvoor de beste van de dag worden. De eerste partij zegevierde hij nog over de Spanjaard Jesus Noguera, maar in de tweede ronde was de Belg Huybrechts te sterk voor Klaasen.

Hard gelag

Dit betekent dat Klaasen komend jaar niet mag deelnemen aan de televisie- en vloertoernooien van de PDC. Een hard gelag voor de darter die in 2006 wereldkampioen werd bij de BDO en daarna de overstap maakte naar de PDC. Het niveau ten tijde van zijn wereldtitel haalde Klaasen echter nooit weer, op 2016 na, toen hij in de halve finale van het WK werd uitgeschakeld door latere winnaar Gary Anderson.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: