nieuws

Meldpunt mishandeling bij paarden opgezet door Henk ten Napel uit Enschede

Vanaf donderdag 4 december is een speciaal meldpunt voor paardenmishandeling geopend. Het meldpunt is een initiatief van Henk ten Napel uit Enschede en moet de politie een helpende hand bieden bij de aanpak van paardenmishandeling. Eén van de paarden van Ten Napel is in 2000 mishandeld door de paardenbeul van Twente. Als paardenliefhebber wil hij niets liever dan dat de mishandeling stopt. 'Paardenbeulen moeten worden opgepakt en hulp krijgen. Die mensen zijn gewoon in de war.' Vanavond in EDNED.
Inmiddels hebben zo'n 600 mensen zich aangemeld bij het meldpunt. Ten Napel legt uit hoe het werkt. 'Het systeem lijkt op burgernet. Zodra er iets in jouw omgeving gebeurd is, krijgt iedereen die zich heeft aangemeld een melding. Wij vragen dan iedereen om ogen en oren goed open te houden. En als ze iets verdachts of de verdachte zien, wordt de politie ingeschakeld.'
Jaarlijks worden meer dan tachtig meldingen gedaan van paardenmishandeling. Zo is de politie met een landelijk team op zoek naar een persoon die in de regio meerdere paarden mishandelde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.