Nieuws

Fans van Heracles niet blij met rentree Vloet, wachten bus op bij stadion

Fans stonden voor de hoofdingang van het stadion, toen de bus aankwam
Fans stonden voor de hoofdingang van het stadion, toen de bus aankwam © News United
Een aantal fans van Heracles Almelo is niet te spreken over de onverwachte rentree van Rai Vloet, zaterdagavond tegen NEC. Zo'n zestig supporters verzamelden zich voor het Erve Asito en wachtten de spelersbus op. Ze vinden de rentree van Vloet, twee maanden nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeval, veel te snel.
Bij het stadion was er een gesprek tussen algemeen directeur Rob Toussaint en de fans. Ook trainer Frank Wormuth sloot zich daarbij aan. Volgens RTV Oost-commentator Nico Wantia ging het gesprek er vriendelijk aan toe. "Wel waren er af en toe een paar stemverheffingen."
Vloet zelf was niet bij het gesprek. Hij zou ook niet met de bus zijn teruggereisd.

Interview

Bij het ongeval, in de nacht van 13 op 14 november 2021, kwam op de A4 bij Hoofddorp een jongetje van 4 om het leven. Vloet was met drank op achter het stuur gaan zitten. Hij reed achterop de auto waar de jongen in zat.
Lange tijd was het stil rondom Vloet, maar deze week gaf hij een interview aan het clubkanaal van Heracles.
De timing van rentree van Vloet is opvallend. Gisteren liet de club nog weten dat Vloet vandaag niet zou spelen tegen NEC. "Je kunt duidelijk zien dat hij een uitdaging heeft met deze situatie. Ik ken hem al heel lang en weet dat hij heel sensibel is. Dit verhaal glijdt niet zomaar van hem af", zei trainer Frank Wormuth gisteren nog.
Toch stond Vloet vandaag op het wedstrijdformulier. Hij begon op de bank, maar na ruim een uur kwam hij in het veld.
Na de wedstrijd legde Wormuth uit waarom Vloet vanavond speelde:

Vak'74 eist gesprek

Ook supportersvereniging Vak'74 is niet blij met de rentree van Vloet, schrijft de vereniging op Facebook. "Tot onze grote schrik blijkt dat Rai Vloet toch geselecteerd is voor de uitwedstrijd in Nijmegen, ondanks alle walgelijke details en berichtgeving omtrent dit onderwerp van afgelopen week."
"Wij als Vak’74 hebben aanstaande maandag een gesprek geëist met de club, want dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel!!!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.