nieuws

Strafzaak brandstichting Blijmarkt Zwolle in maart 2015 voor rechter

Brandstichting in pand Blijmarkt (11 juni 2014)
Brandstichting in pand Blijmarkt (11 juni 2014)
De rechtbank trekt in maart een hele middag uit voor de behandeling van een strafzaak rond de brandstichting in een historisch pand aan de Blijmarkt in Zwolle, de brandstichting bij het Zwolse politiebureau aan de Koggelaan en een brandstichting bij een woning in de Emmawijk.
De verdachte is een 27-jarige vrouw uit Zwolle. Ze wordt, naast de drie brandstichtingen, ook nog verdacht van drie gevallen van stalking en een aantal vernielingen. De Zwolse is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Ze blijft in ieder geval tot aan de zitting in maart volgend jaar in voorarrest.

Bewoner gewond

Bij de brand op de Blijmarkt, op 11 juni dit jaar, raakte de bewoner gewond. De man was door de brand opgesloten op de tweede verdieping van zijn woning en werd door de brandweer gered. Enkele panden in de omgeving werden ontruimd.
De vrouw werd na onderzoek aangehouden, nadat met een apparaat de exacte locatie van haar telefoon kon worden bepaald. De advocaat van de vrouw zet vraagtekens bij deze manier van opsporing en wil nadere informatie over het onderzoek. De officier van justitie wacht nog op onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut naar een stekkerdoos.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.