Nieuws

Honderden mensen vieren illegaal feest bij gemeentehuis Dalfsen, politie maakt er een eind aan

Honderden mensen bij het gemeentehuis in Dalfsen
Honderden mensen bij het gemeentehuis in Dalfsen © Ingezonden
Bij het gemeentehuis van Dalfsen hebben zaterdagavond honderden mensen een illegaal coronafeest gevierd. Er waren optredens van onder meer Henk Wijngaard en Martien Ekkelenkamp (Harten10). Aan het eind van de avond gaf burgemeester Erica van Lente een noodbevel af. Daarna was het feest snel voorbij.
Het feest duurde volgens omstanders ongeveer twee tot drie uur.
Mogelijk heeft het feest een verband met ander een groot feest dat eigenlijk in een schuur bij Dalfsen plaats zou worden gehouden. De gemeente had dat feest tegengehouden en had gedreigd met stevige sancties als het tóch door zou gaan, zeggen bronnen aan RTV Oost.
Dit zijn beelden van het feest:

Toegangswegen Dalfsen dicht

Als reactie daarop, zijn de mensen en een aantal artiesten die op zouden treden op het feest, richting het gemeentehuis van Dalfsen getrokken. Vervolgens gaf burgemeester Van Lente een noodbevel af. De politie sloot toegangswegen naar Dalfsen tijdelijk af en bij de Trefkoele+, een paar honderd meter verderop, verzamelde een aardige politiemacht.
Een aardige politiemacht verzamelde bij de Trefkoele+
Een aardige politiemacht verzamelde bij de Trefkoele+ © HG / DalfsenNet
De politie heeft het feest rond 23:00 uur beëindigd, kort voor half twaalf werd de omgeving van het gemeentehuis door de politie ontruimd. Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.
Henk Wijngaard trad op
Henk Wijngaard trad op © HG / DalfsenNet

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.