Tweede Kamer stelt debat over schaliegas uit

Het debat over schaliegaswinning in de Tweede Kamer gaat vanavond niet door.

Dit heeft te maken met de motie die PvdA-leider Samsom samen met GroenLinks gisteren indiende over een schaliegasverbod. Het debat is nu uitgesteld tot volgende week, maar een exacte datum is nog niet bekend.


Diverse politieke partijen zouden tijdens het debat vragen stellen over het lozen van afvalwater in de Overijsselse bodem. Het CDA, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren leggen hun vragen nu schriftelijk voor aan minister Kamp van Economische Zaken.

Zorgen over verontreinigd afvalwater
Verschillende politieke partijen hebben zorgen over de injectie van toxisch verontreinigd afvalwater in de Overijsselse bodem. Op landelijk maar ook op provinciaal en lokaal niveau willen die partijen meer duidelijkheid van de verantwoordelijke bestuurders. Onder meer het CDA en GroenLinks willen dat de kraan direct wordt dichtgedraaid als blijkt dat zich inderdaad lekkages hebben voorgedaan bij de injectieputten, zoals RTV Oost gistermiddag meldde.


D66 in Oldenzaal wist te melden dat in 2011 en opnieuw in 2012 een van de injectieputten heeft gelekt. Hoewel de NAM beweert dat zij de afvalwaterstromen continu monitoren en zodoende snel kunnen zien als er iets aan de hand is, werden deze lekkages pas verholpen nadat verontruste buurtbewoners daarover belden met de NAM.

 

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren