nieuws

Politie zoekt getuigen die meer weten van poging overval in Raalte

De politie zoekt getuigen die meer weten van een mislukte overval op vrijdagochtend 22 augustus aan de Velduil in Raalte. Daar werd een man in een Mercedes Vito doelbewust aangereden door de bestuurder van een rode Renault Clio.
De man ziet dat de bestuurder van de Clio een bivakmuts over zijn hoofd trekt en een vuurwapen in zijn hand heeft. Hij maakt dat hij wegkomt en belt de politie. Die treft op de Velduil de Mercedes en de rode Renault Clio aan. In de Clio is brand gesticht om sporen te wissen. De rode Renault Clio is een nacht daarvoor op donderdag 21 augustus gestolen aan de Smidshof in het Gelderse Wilp.
Wie weet er meer over de diefstal van de rode Renault Clio of heeft iets gezien aan de Smidshof in Wilp?
Van de bestuurder van de gestolen auto is een compositietekening. Van de man is een signalement. Wie herkent hem?
  • leeftijd: 30 – 45 jaar
  • Turks/ Marokkaans uiterlijk
  • bol gezicht
  • zwart ringbaardje
  • geblokte trui met lange mouwen
  • zwarte bivakmuts

Verband met voorbereiding overval op dezelfde plek

Op dezelfde plek aan de Velduil in Raalte werd op 7 maart een politieauto aangereden door een grijze oud model Opel Corsa. De bestuurder van de Opel ontkomt. De grijze Opel Corsa wordt later op het nabij gelegen waanwagenkamp teruggevonden. Uit onderzoek blijkt dat ook de grijze Opel Corsa is gestolen. Dat was toen op donderdagavond 13 februari van het parkeerterrein van hogeschool Edith Stein aan de De Ruyterstraat in Hengelo. Op de gestolen Opel Corsa zaten valse kentekenplaten. Die zijn eerder gestolen van een andere auto aan de Kuipersdijk in Hengelo.
  • Wie heeft meer informatie over de diefstal van de grijze Opel Corsa, oud model aan bij hogeschool Edith Stein in Hengelo?
  • De kentekenplaten werden gestolen van een andere auto, een blauwe Opel Corsa die geparkeerd stond aan de Kuipersdijk in Enschede. Wie weet meer over die diefstal?
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.