Nieuws

Illegaal feest Dalfsen gaat organisatie mogelijk duizenden euro's kosten

Het feest bij het gemeentehuis
Het feest bij het gemeentehuis © Ingezonden
De gemeente Dalfsen wil de rekening van het illegale feest van zaterdag bij de organisator neerleggen. Burgemeester Erica van Lente laat onderzoeken of ze een boete kan geven van maximaal 30.000 euro aan organisator Martien Ekkelenkamp, bevestigt een gemeentewoordvoerder.
Op het feest in de buitenlucht met livemuziek kwamen enkele honderden mensen af. De ME maakte een einde aan het evenement, nadat burgemeester Van Lente een noodbevel had ingesteld.
Van Lente kijkt of zij de opgelegde last onder dwangsom van maximaal 30.000 euro bij Ekkelenkamp kan innen. Ook wil de gemeente de aangerichte schade op hem verhalen.

Schade

Volgens Martien Ekkelenkamp, die zelf optrad bij het feest voor het gemeentehuis, valt de schade mee. Hij schrijft op Facebook dat er alleen een verkeersbord is vernield, losgetrapte struikjes worden volgens hem netjes herplant. De achtergebleven rommel is zondag opgeruimd, zegt hij.
Volgens Van Lente is zaterdag vaak geprobeerd om contact te leggen met de organisatie, maar dat lukte niet. Toen het feest eenmaal was begonnen, werd duidelijk dat het geen kortdurende demonstratie tegen de coronamaatregelen was, maar een evenement.

Voorlopig laatste feestje

"Ik heb veel begrip voor de benarde positie van de evenementensector", zegt Van Lente. "Maar dergelijke bijeenkomsten mogen niet op grond van de coronamaatregelen en dat kan ik dan ook niet toestaan."
Eventuele volgende feesten, waarvan op sociale media sprake is, zal ze opnieuw niet toestaan als dat van het kabinet nog niet mag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.