nieuws

Politie geeft filmpje vrij met nieuwe beelden van Zwarte Piet die overval pleegt in Borne

De politie heeft het filmpje van een bewakingscamera vrijgegeven, waarop te zien is hoe een als Zwarte Piet verklede man een overval pleegt op de medewerkster van tankstation Avia aan de Europastraat in Borne.
Enkele beelden van de 'roofpiet' waren eerder deze week al te zien op de website van RTV Oost. Nu zijn in het opsporingsprogramma Onder de Loep meer beelden getoond van de 'Zwarte Piet' om de dader op te sporen.
De vermomming lijkt in deze tijd goed gekozen, want de medewerkster heeft geen argwaan als hij in zijn pietenpak door de tankshop loopt. Hij doet alsof hij iets wil kopen, maar wacht in feite op het moment dat er geen klant meer in de shop is en hij kan toeslaan.

Flinke verwondingen medewerkster na slag met honkbalknuppel

Als het dan zover is loopt hij op de nietsvermoedende medewerkster af, zet een blikje drank neer en springt -heel lenig- op de balie. Uit de jutezak pakt de man geen cadeau, maar een honkbalknuppel. Daarmee geeft hij de verbouwereerde medewerkster een harde klap tegen haar hoofd. Gevolg: ze is even buiten westen, heeft een hersenschudding, een scheurtje in haar jukbeen en een kneuzing in haar gezicht. De dader graait geld uit de kassa en rent dan de tankshop uit.

'Smerig en oud pietenpak'

De medewerkster heeft later verklaard dat de overvaller een smerig en oud pietenpak droeg. Onder dat roze-paarse pak droeg hij een donkere, vermoedelijk zwarte broek. Hij was slecht geschminkt en het slachtoffer zag nog net onder zijn pruik dat hij kort donker haar heeft. De overval was afgelopen zondagavond. Wie herkent hem of heeft meer informatie? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

Waarom de klap niet laten zien?

In overleg met de politie heeft de redactie van Onder de Loep de beelden van de klap met de honkbalknuppel niet laten zien. Het argument daarbij is dat het voor het slachtoffer een traumatische ervaring is en dat die klap op zich niets toevoegt aan de gevolgen van de mishandeling die in dit artikel zijn beschreven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.