Sport

"Heracles gaat besluit over Rai Vloet opnieuw beoordelen"

Fans van Heracles wachtten zaterdag de spelersbus op na de rentree van Rai Vloet in de uitwedstrijd tegen NEC
Fans van Heracles wachtten zaterdag de spelersbus op na de rentree van Rai Vloet in de uitwedstrijd tegen NEC © News United
Vertegenwoordigers van enkele supportersverenigingen van Heracles Almelo hebben naar eigen zeggen "met wederzijds respect" een gesprek gevoerd met het bestuur van de Eredivisieclub over de situatie rond voetballer Rai Vloet. Dat laten de drie betrokken fanclubs, Vak'74, Hart voor Heracles en Locals1903, weten in een korte verklaring op Facebook.
"Het bestuur van Heracles geeft aan het eerdere besluit opnieuw te beoordelen en zullen daar bij ons deze week nog op terugkomen. Wij hebben eensgezind besloten dit besluit af te wachten en hierna te kijken wat de vervolgacties zijn", aldus de drie groeperingen. Heracles Almelo was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Onacceptabel

Een deel van de achterban vindt het onacceptabel dat de 26-jarige middenvelder weer meedoet bij Heracles, zo'n twee maanden nadat Vloet betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval. Vloet keerde vorige week terug op het trainingsveld en viel zaterdag in tijdens de uitwedstrijd tegen NEC (0-0).
Enkele tientallen supporters van Heracles wachtten de spelersbus bij terugkeer in Almelo op. Ze gingen in gesprek met onder anderen algemeen directeur Rob Toussaint, voorzitter Hans Bredewoud en trainer Frank Wormuth. Vloet was niet met de spelersbus terug naar Almelo gereisd.
Rai Vloet
Rai Vloet © Orange Pictures
Vloet zat in november samen met een vriend in de auto die op de A4 achterop een andere auto knalde. Eén van de inzittenden, een 4-jarig jongetje, overleed aan de gevolgen van de botsing. De politie bevestigde vorige week dat het Vloet was die achter het stuur had gezeten. Hij zou alcohol hebben gedronken.

Blijven voetballen

Vloet maakte tot aan de winterstop geen deel meer uit van de selectie van Wormuth, maar sloot afgelopen week weer aan. De club vindt dat Vloet in ieder geval tot de afronding van het politieonderzoek en de rechtszaak kan blijven voetballen voor Heracles. Een deel van de aanhang reageerde echter woedend. "Dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel!", liet een van de supportersverenigingen in het weekeinde weten en eiste een gesprek met de clubleiding. Dat onderhoud vond maandagavond plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.