nieuws

Tweede slachtoffer steekpartij Zwolle is begeleider woonvorm gehandicapten, twee cliënten getuige

Nazorg voor cliënten De Boeier
Nazorg voor cliënten De Boeier
Een speciaal zorgteam is ingezet om de verstandelijk gehandicapten van woonvorm De Boeier aan de Rijnlaan in Zwolle bij te staan. Een 57-jarige Zwollenaar, die als begeleider werkzaam is in de woonvorm, werd dinsdagavond in de Jumbo in de wijk Aa-landen neergestoken. Dat meldt De Stentor.
Het incident gebeurde onder de ogen van twee bewoners van De Boeier, met wie hij boodschappen aan het doen was, schrijft De Stentor. Het heeft een grote impact op bewoners en medewerkers, zegt woordvoerster Agnes Verhulst van Philadelphia Zorg, waar De Boeier onder valt. "Mensen reageren ieder op hun eigen manier op zo'n ingrijpende gebeurtenis. Dat is voor mensen met een handicap niet anders dan voor mensen zonder handicap."

Speciaal team voor ingrijpende gebeurtenissen

"Wij hebben als organisatie een mobiel team dat snel in actie kan komen bij ingrijpende gebeurtenissen, met daarin onder meer een psycholoog en een gedragsdeskundige. De zorg gaat uit naar de mensen die dit direct meegemaakt hebben, maar natuurlijk ook naar de andere mensen die op deze locatie wonen."
Ook voor de medewerkers, van wie de collega nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt, is het een zware tijd. Zij krijgen hulp van andere collega's. "Het heeft een grote impact op het hele huis."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.