Nieuws

Knipbeurt in het theater en dansen in het museum: cultuursector in actie

Na de horecasector komt nu ook de cultuursector in Overijssel in actie. In onder meer Enschede en Hengelo openen theaters en musea de deuren om op een ludieke manier aandacht te vragen voor hun situatie. Handhavers hebben inmiddels opgetreden in het Techniekmuseum in Hengelo.
Het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo is vanochtend open voor een gratis dans-workout. Zo'n 25 bezoekers dansen tussen de historische machines en museumstukken tijdens de actie Museum Gym.

Handhaving

Tegen tien uur liepen twee handhavers het pand binnen, die de organisatie hebben opgelegd dat het feest om elf uur afgelopen moet zijn. Hierdoor gaat de geplande tweede workshop niet door. Museumdirecteur Loes Kerkhof heeft er vrede mee: "We hebben ons statement gemaakt, en het was gaaf om hier tussen de machines te dansen."
Theater Concordia in Enschede heeft de voorstellingen voor een dag verplaatst naar kapsalons. Een initiatief van acteur Diederik Ebbinge uit Enschede. "Wij draaien het om: we betalen artiesten om een uurtje op te treden in kapsalons tijdens het wachten op een knipbeurt die ze ook vergoed krijgen.”
Dansen tussen de machines in Hengelo
Dansen tussen de machines in Hengelo © RTV Oost

MIMIK en Deventer Schouwburg

Aanvankelijk zouden Theater MIMIK en de Deventer Schouwburg ook meedoen aan de kapsalon-actie, maar die trokken gisteren de stekker eruit omdat de veiligheidsregio geen toestemming geeft. "We willen heel graag een statement maken, maar dan wel charmant en leuk", zei het Hoofd Programma van MIMIK daar gisteravond over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.