nieuws

Kerst verdringt Sint snel en met groot gemak in Overijssel

De Sint is nog maar net vertrokken naar Spanje of de kerstgekte grijpt alweer om zich heen. Op veel plaatsen in de regio waren er dit weekeinde al kerstmarkten en werden er volop kerstbomen verkocht.
Zo werden er bij IKEA in Hengelo alleen zaterdag al meer dan duizend kerstbomen verkocht. Die waren verkrijgbaar voor 1 euro, mits er ook voor minstens 19 euro in de winkel geshopt werd. Ook zondagochtend gingen de kerstbomen als warme broodjes over de toonbank. "Maar ze zijn wel een beetje klein dit jaar", aldus een koper. Die kleine maat had ook voordelen voor het vervoer. "Want hij past nu tenminste in de auto."

'Geesteren leukste kerstmarkt'

Bij tuincentrum Oosterik in Denekamp was de entree van het complex al volledig in kerstsfeer. Kerstmannen en kerstbomen stonden prominent geplaatst op de stoep voor het hoofdgebouw. In Geesteren werd de jaarlijkse kerstmarkt volgens traditie in het eerste weekeinde na sinterklaas gehouden. "En dit is de leukste kerstmarkt van Nederland, omdat er allemaal vrijwilligers uit het dorp bij betrokken zijn", aldus één van de kerstmannen op de markt.
In het Kulturhus in Borne werd al enthousiast geoefend door een groot samengesteld koor dat zal zingen tijdens de kerststoet die in Borne op 21 december gehouden wordt. Het oefenen gebeurde samen met een bigband. "En dat moeten we even goed afstemmen", aldus één van de dirigenten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.