Sport

Hardenberg startplaats van Olympia's Tour 2022

Olympia's Tour
Olympia's Tour © Orange Pictures
De organisatie van wielerronde Olympia's Tour rekent erop dat de oudste etappekoers van Nederland in maart 2022 wel kan doorgaan. De voorgaande twee edities moesten door de toen geldende coronabeperkingen worden geschrapt van de kalender. "Dit voorjaar verwachten we meer ruimte voor de sport", aldus de organisatie.
Olympia’s Tour duurt van 17 tot en met 20 maart en start in Hardenberg. Op de openingsdag staan er twee ritten ingepland voor de elite- en belofterenners. Eerst is er een ploegentijdrit van 10,4 kilometer en later op de dag wordt een rit rond Hardenberg verreden met een lengte van 77 kilometer.

Gehele rittenschema

De wielerronde is van oudsher een etappekoers waarin talenten zich in de kijker kunnen rijden bij profteams. Op de erelijst prijken de namen van onder anderen Lars Boom, Cees Bol, Julius Johansen, Pascal Eenkhoorn en Dylan van Baarle. Sander de Pestel (nu prof bij Topsport Vlaanderen) was in 2019 de laatste winnaar. De organisatie verwacht op korte termijn het gehele rittenschema van Olympia's Tour bekend te kunnen maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.