Sport

Solide Go Ahead Eagles vloert Heerenveen en bereikt kwartfinales KNVB Beker

Go Ahead Eagles zit aankomend weekend in de koker voor de loting van de kwartfinales van de KNVB Beker. De manschappen uit Deventer wisten zich dinsdagavond in Friesland knap te plaatsen voor de laatste acht van het bekertoernooi door Heerenveen met 1-0 te verslaan.
Het was, zoals wel vaker dit seizoen, Inigo Cordoba die Go Ahead Eagles aan de hand nam. Via een vlot lopende aanval wist aanvoerder Luuk Brouwers na een kwartier spelen de Spanjaard in stelling te brengen om de 0-1 tegen de touwen te koppen.

Noppert laat zich gelden

Toch was dat licht tegen de verhouding in, want even daarvoor hield doelman Andries Noppert, die de bekerduels voor zijn rekening neemt bij Go Ahead, met een knappe reflex Anthony Musaba van scoren af. Na de openingstreffer van de Deventenaren moest Noppert andermaal handelend optreden toen Rodney Kongolo de bal van dichtbij voor zijn voeten kreeg en de Fries op zijn weg vond.

Kans Lidberg

De sluitpost van Go Ahead Eagles, geboren in Heerenveen, wist zich te onderscheiden in de eerste helft en maakte ook de volgende kans voor Heerenveen, via Musaba, onschadelijk. Go Ahead kroop daarna wat meer uit de schulp en kon vaker richting het doel van Xavier Mous. De doelman, afgelopen weekend nog de schlemiel tegen FC Twente, keerde vlak voor rust een inzet van Isac Lidberg.
GA Eagles-doelman Andries Noppert onderscheidde zich op zijn geboortegrond
GA Eagles-doelman Andries Noppert onderscheidde zich op zijn geboortegrond © Orange Pictures

Solide Go Ahead

Zonder frivool spel maakte de formatie van Kees van Wonderen een solide indruk in Heerenveen. Na rust kende Go Ahead amper problemen met de thuisploeg en werden vanuit een goed georganiseerde defensie de rijen gesloten gehouden. Zelf kwamen de bezoekers er enkele keren gevaarlijk uit, maar grote kansen bleven vooralsnog uit.

Rommens raakte de paal

Toch kreeg Go Ahead kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Een schot van Lidberg werd van richting veranderd en belandde in het zijnet. Tien minuten voor tijd kon Phillipe Rommens, na een snelle counter, het Heerenveense doel onder vuur nemen, maar zijn geplaatste schot belandde buiten bereik van Mous op de paal.

Laatste acht

Uiteindelijk wist het matige Heerenveen geen noemenswaardig offensief te forceren en daardoor bleef het bij 0-1 in Friesland. Go Ahead Eagles plaatst zich daarmee, net als in het seizoen 2019/2020, voor de kwartfinales van de KNVB Beker.

Heerenveen - Go Ahead Eagles 0-1

0-1 Cordoba (15)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Van Beek
Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib; Kongolo (Bakker/69), Halilovic, Tahiri (Stevanovic/67); Musaba, Veerman, Nygren (De Jong/46).
Go Ahead Eagles: Noppert; Lucassen, Martina, Idzes, Kramer, Deijl; Rommens (Ross/80), Brouwers (Nauber/72), Oratmangoen; Lidberg (Mulenga/80), Córdoba (Dumay/80).
Bekijk hier de uitslagen en het programma in de achtste finales van de KNVB Beker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.