nieuws

Tankstations in Hengelo en Borne sluiten veiligheidsramen eerder na overvallen

Tankstations in Borne en Hengelo scherpen hun veiligheidsmaatregelen aan na de reeks van overvallen eerder deze week. De politie kondigde al aan extra te gaan surveilleren.
Vier tankstations in Borne en Hengelo werden in de afgelopen dagen overvallen. "Maar bang ben ik niet", zegt Jos Weghorst van het Avia tankstation aan de Europastraat in Borne. Zijn tankstation kreeg bezoek van een gewelddadige zwarte piet, die een collega van Weghorst met een knuppel neersloeg. "Maar als ik bang ben, moet ik hier niet gaan werken", aldus Weghorst.

Niet met angst en beven

Het tankstation aan de Europastraat sluit als gevolg van de overvallen het veiligheidsraam voor de kassamedewerkers wel enkele uren eerder. Dat doet ook Pim van den Broek van tankstation Jan Diepenmaat in Borne. "De medewerkers staan hier niet met angst en beven, maar we nemen wel maatregelen om het overvalrisico te verkleinen", zegt hij. "De medewerkers sluiten ook samen met een veiligheidsmedewerker het tankstation af. Dat is wel zo veilig." Tankstations in Hengelo hebben vergelijkbare maatregelen getroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.