nieuws

Heraclied Koenders vereerd met uitnodiging voor Surinaams elftal

Milano Koenders is opgeroepen voor de nieuwe nationale ploeg van Suriname. De verdediger van Heracles Almelo wordt de aanvoerder in de oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago op 26 december, zegt bondscoach Dean Gorré vandaag in de Telegraaf.
Onlangs is in Suriname een wetsvoorstel ingediend dat het mogelijk moet maken om 'buitenlandse' Surinamers via een dubbel paspoort voor de nationale ploeg te laten uitkomen. Op initiatief van oud-Ajacied Nordin Wooter zijn nu allerlei profvoetballers benaderd die voor Suriname zouden kunnen uitkomen in de toekomst.

Koenders kijkt uit naar de interland: "Mijn ouders zijn er geboren en ik kom er elk jaar. Het is gewoon mijn tweede thuis en ik zou het een eer vinden om voor mijn vaderland te spelen en zo Suriname op de kaart te zetten."

Het ultieme doel is om met Suriname deel te nemen aan het WK in 2018. Koenders: "Ik denk dat we heel wat aardige spelers hebben. Als we van al die jongens gebruik mogen maken, dan kunnen we een goed team vormen. En landen als Costa Rica en Trinidad en Tobago hebben het in het verleden ook gered, dus ik denk zeker dat we in 2018 op het WK kunnen staan."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.