Nieuws

Fakkeloptochten verspreid door Overijssel tegen coronabeleid

In verschillende plaatsen in Overijssel is vanavond vreedzaam geprotesteerd tegen het coronabeleid van de regering. In Oldenzaal, Enschede en Staphorst waren fakkeloptochten tegen het vaccineren van jonge kinderen en het 2G-beleid.
In Staphorst Noord verzamelden zich meer dan honderd mensen voor een wandeltocht. Met fakkels en spandoeken in de hand trokken de mensen vreedzaam door een deel van het dorp. Politie was aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.
Ook in Staphorst gingen mensen vanavond de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid.
Ook in Staphorst gingen mensen vanavond de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid. © NewsUnited/Justin Meinema
Ook in Enschede werd een zogenoemde fakkeltocht voor vrijheid gelopen. Vanaf winkelcentrum 'Miro' aan de Gronausestraat trokken zo'n 250 mensen de wijk Velve Lindenhof in. Ook in Enschede verliep de demonstratie rustig.
In Oldenzaal hadden zich ongeveer honderd mensen verzameld voor een vreedzame wandeltocht die begon bij het gemeentehuis aan de Ganzenmarkt. Ook daar werd met brandende fakkels geprotesteerd tegen het coronabeleid.
Zo'n 250 mensen verzamelden zich in Enschede voor een coronademonstratie.
Zo'n 250 mensen verzamelden zich in Enschede voor een coronademonstratie. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.