nieuws

Idee ondernemer Dik Wessels uit Rijssen: "overkap snelwegen"

Bouwonderneming VolkerWessels werkt aan een plan om extra rijbanen boven de snelweg A27 tussen Utrecht en Breda aan te leggen. De overkapping biedt volgens commissaris Dik Wessels uit Rijssen meer economische voordelen dan de geplande wegverbreding.
Wessels lichtte het plan toe in het programma Ochtendhumeur van RTV Oost. Op de A27 staan dagelijks veel files. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft in principe al besloten om een weggedeelte van 47 kilometer te verbreden en extra spitsstroken aan te leggen. Het definitieve ontwerp moet nog worden vastgesteld, waarna de werkzaamheden in 2019 moeten beginnen.

Doortrekken naar Duitsland

VolkerWessels zal volgens Wessels een plan indienen waarbij de weg overkapt wordt. "De aanleg zal wat duurder zijn maar omdat je geen grond hoeft te kopen en het verdwijnen van files economische voordelen heeft, is het plan alles bij elkaar voordeliger dan verbreding van de weg", aldus Wessels. Hij denkt dat de dubbeldeks-weg op termijn kan worden doorgetrokken naar België en Duitsland. Dochterbedrijven van VolkerWessels zijn nu al betrokken bij diverse wegenbouwprojecten om de doorstroming van het wegennet rond Utrecht te verbeteren. 

Bezwaren

De overkapping van de snelweg moet op een hoogte van acht à tien meter boven de bestaande weg worden gebouwd. Wessels vindt dat mogelijke bezwaren, zoals horizonvervuiling, overdreven zijn. "Dan kunnen we wel stoppen met bouwen in Nederland en moeten we onder de grond gaan wonen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.