Betaald voetbal

Heracles Almelo neemt Rai Vloet niet meer op in wedstrijdselectie

Rai Vloet uit de wedstrijdselectie van Heracles Almelo gezet
Rai Vloet uit de wedstrijdselectie van Heracles Almelo gezet © ANP / Jeroen Putmans
Rai Vloet zit niet meer bij de wedstrijdselectie van Heracles Almelo. De middenvelder ligt onder vuur omdat hij in november betrokken was bij een auto-ongeval waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Vloet was met drank op achter het stuur gestapt.
De aanvallende middenvelder traint voorlopig alleen nog mee, laat de club vanmiddag weten. Heracles kreeg afgelopen weekend veel kritiek toen Vloet mocht invallen in de uitwedstrijd bij NEC. En dat terwijl Heracles in de dagen daarvoor communiceerde dat Vloet fysiek en mentaal nog niet klaar was om wedstrijden te spelen.

Gilissen

“Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week", zegt technisch directeur Tim Gilissen. "Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop. De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert."
De beladen invalbeurt van Rai Vloet in Nijmegen
De beladen invalbeurt van Rai Vloet in Nijmegen © Orange Pictures
Supporters wachtten afgelopen zaterdag de spelersbus op bij het stadion in Almelo. Ze vonden de rentree van Vloet veel te snel, zeiden ze tegen algemeen directeur Rob Toussaint tijdens het gesprek dat daarop volgde. Vloet zelf was niet bij het gesprek. Hij zou ook niet met de bus zijn teruggereisd.
Lange tijd was het stil rondom Vloet, maar vorige week gaf hij een interview aan het clubkanaal van Heracles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.