nieuws

Go Ahead Eagles verliest in Alkmaar van AZ

Go Ahead Eagles heeft vanavond geen punten overgehouden aan het duel bij AZ. In Alkmaar ging de ploeg van trainer Foeke Booy met 2-0 onderuit.
In het eerste kwartier gebeurde er op een kans voor Reimerink (zijnet) na, niets in Alkmaar. Aan de andere kant was doelman Van der Hart belangrijk met reddingen op een schot van Dos Santos en een vrije trap van Gudelj. Na 25 minuten was het wel raak voor AZ. Jóhannsson tikte bij de eerste paal binnen. Tankovic was even later ook dichtbij, maar schoot net voorlangs. Aan de andere kant redde Esteban op een schot van Türüc en nadat Dos Santos voor AZ over schoot was het rust in Alkmaar.
Direct na rust was AZ dicht bij de tweede treffer, maar Vriends haalde de bal van de lijn. Reimerink was aan de andere kant dicht bij de gelijkmaker, maar raakte via Esteban de bovenkant van de lat. Aanvallend was GA Eagles verder redelijk onmachtig en dus bracht trainer Booy Kolder en De Sa. Dat hielp echter niet, want twintig minuten voor het einde viel de 2-0. Eerst bracht Van der Hart nog redding op een inzet van Johannsson, maar wist het schot van Dos Santos niet te keren. Behalve twee schoten van Türüc kreeg Go Ahead geen echte kansen meer en dus bleef het bij 2-0.

AZ - Go Ahead Eagles 2-0

1-0 Jóhannsson (25)
2-0 Dos Santos (70)
Arbiter: Vink
Geel: Van der Linden, Johansson, Gudelj
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Haps; Gudelj, Dos Santos (Berghuis/87), Ortiz, Haye (Elm/79); Tankovic (Hupperts/79), Jóhannsson. 
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüc; Reimerink (De Sa/61), Schalk (Kolder/61), Lewis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.