nieuws

PEC Zwolle wint verdiend in eigen huis van ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft de punten in het eigen IJsseldelta Stadion gehouden. De Zwollenaren waren een maatje te groot voor ADO Den Haag en zegevierden met 3-1.
Na de klinkende 5-0 zege bij Excelsior van vorige week begon de ploeg van trainer Ron Jans met vertrouwen aan het duel met ADO. De thuisploeg bepaalde het tempo en de eerste kans was voor Thomas, maar hij vond doelman Hansen op zijn weg. Na een kwartier legde arbiter Blom de bal op de stip nadat Drost was neergelegd in het strafschopgebied. Necid, die weer in de basis stond na een schorsing, schoot onberispelijk binnen, 1-0.
De gasten werden overlopen en al na een half uur greep ADO-trainer Henk Fräser in, hij paste een dubbele wissel toe en hierna kwam het duel wat meer in evenwicht. Aan het einde van de eerste helft kreeg ADO een kans op de gelijkmaker maar Hahn redde knap op een kopbal van Alberg.
Ook in de tweede helft een beter PEC en na een klein uur werd de marge verdubbeld. Drost tekende voor de 2-0 na een schitterende steekpass van Necid. Diezelfde Necid was tien minuten later ook verantwoordelijk voor de 3-0, de spits tikte bij de eerste paal binnen na wederom een mooie aanval van de gastheren. Direct hierna was het aan de andere kant raak via topscorer Kramer, 3-1. In het laatste kwartier gebeurde er vrijwel niets meer waardoor PEC Zwolle een verdiende overwinning boekt.

PEC Zwolle - ADO Den Haag 3-1

1-0 Necid (17/strafschop)
2-0 Drost (58)
3-0 Necid (71)
3-1 Kramer (74)
Arbiter: Blom
Geel: Van Polen, Jansen, Kramer, Kristensen, Kanon, Meijers
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury (Lam/79), Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Saymak (Brama/85), Drost; Lukoki, Thomas, Necid (Nijland/90).
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor (Derijck/83), Kanon, Meijers; Kristensen (Houtkoop/30), Jansen, Alberg; Gehrt (Ebuehi), Kramer, Van Duinen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.