nieuws

Heracles Almelo 'veilig' na overwinning op FC Utrecht

Heracles Almelo heeft voor de derde keer op rij weten te winnen in de eredivisie en staat daardoor na vandaag op een veilige vijftiende plaats van de ranglijst. Op bezoek bij FC Utrecht zegevierde de ploeg van John Stegeman met 2-4.
Heracles begon goed aan het duel en dat resulteerde direct in een doelpunt van Bruns, die van dichtbij binnen gleed na een inzet van Weghorst. Hierna drong de thuisploeg aan en nadat eerst Boymans nog miste, was het Peterson die wel het net vond. Vrijwel direct na de 1-1 kreeg Utrecht een strafschop nadat Weghorst ongelukkig de bal op zijn hand kreeg. De toegekende strafschop van Ayoub werd knap gekeerd door Telgenkamp. Beide ploegen gingen met 1-1 de rust in.
Ook in de tweede helft een snelle treffer van de bezoekers. Fledderus nam de bal op randje zestien in ontvangst en met een lage schuiver liet hij Ruiter kansloos, 1-2. Na iets meer dan een uur kwam Heracles goed weg toen Duplan snoeihard op de paal kopte. Een kwartier voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd. Na een vlijmscherpe counter van de gasten werd Weghorst bediend door Bel Hassani en eerstgenoemde werkte vervolgens koelbloedig af, 1-3. In de eerste minuut van de blessuretijd bracht Markiet even de spanning terug, maar vanaf de aftrap lag de bal er aan de andere kant alweer in, doelpunt werd gemaakt door Bel Hassani, 2-4. Hierdoor neemt Heracles drie belangrijke punten mee naar Almelo. 

FC Utrecht - Heracles Almelo 2-4

0-1 Bruns (8)
1-1 Peterson (23)
1-2 Fledderus (49)
1-3 Wout Weghorst (74)
2-3 Markiet (90+1)
2-4 Bel Hassani (90+2)
Bijz: Ayoub (FC Utrecht) mist strafschop (27).
Arbiter: Van Sichem
Geel: Leeuwin, Tannane, Boymans, Weghorst, Bel Hassani
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet, V.d.Maarel; Janssen, Rubin, Ayoub; Duplan, Boymans (Barazite/59), Peterson (Verbeek/62).
Heracles Almelo: Telgenkamp; Aktaou, Veldmate, Te Wierik, Koenders; Bel Hassani, Fledderus, Bruns; Tannane, Weghorst (Avdic/87), Linssen (Pelupessy/46).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.