nieuws

Burgemeester Snijders: ernstig ongeluk is dramatische gebeurtenis voor De Krim

"Een dramatische gebeurtenis voor de gemeenschap in De Krim." Zo noemt burgemeester Peter Snijders van Hardenberg het ernstige ongeluk maandagmorgen, waarbij een moeder en kind ernstig gewond raakten.
Waarschijnlijk door een glad wegdek raakte de auto van de weg en in het kanaal bij een inhaalactie van een brommobiel. Vier omstanders en twee agenten zijn het water ingegaan om te proberen de inzittenden uit de auto te bevrijden, maar dat lukte niet. De auto lag op de kop in het water en dreef verder weg van de kant.

Grote impact

"Dat is erg moeilijk te accepteren voor de agenten en de burgers die meehielpen, ze zitten met veel vragen", zegt burgemeester Snijders. Hij is uit eigen initiatief meteen naar de plek van het ongeluk gereden toen hij te horen kreeg hoe ernstig de situatie was. Ook heeft hij met betrokkenen gesproken die werden opgevangen bij de brandweerkazerne in De Krim.
Snijders: "Het ongeluk heeft veel impact op iedereen. De Krim is een kleine gemeenschap en het gaat ook nog eens om inwoners van De Krim." Over de toestand van de slachtoffers, een 30-jarige vrouw en haar anderhalf jaar oude zoontje, worden verder geen mededelingen gedaan. Uiteindelijk zijn de slachtoffers door brandweerduikers uit de auto gehaald. Ze zijn na reanimatie in zorgwekkende toestand naar ziekenhuizen in Zwolle en Groningen gebracht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.