Nieuws

'Geintje' met nepbom op voordeur komt Deventenaar duur te staan

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / IPGGutenbergUKLtd
Op het eerste oog leek het aan de voordeur vastgeplakte pakket net een bom. De politie ontruimde de omgeving, waarna de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) erachter kwam dat ze nep was. Dit 'geintje', zoals de dader het omschreef, komt hem duur te staan: hij is veroordeeld tot 6 weken cel waarvan 4 voorwaardelijk.
De 41-jarige plakte de nepbom met tape aan de voordeur van een woning in Almelo. Er staken draden uit die een printplaat verbonden met een brok bruine materie. Zelfs de EOD dacht eerst dat het om een echte kneedbom ging.

Printplaatje en stuk hout

Uiteindelijk bleek het slechts een kapot printplaatje, wat losse draden en een stuk hout. "Een slechte grap", zei de Deventenaar vorige week tegen de rechter. Hij had de creatie op de voordeur van een ex-werknemer geplakt.
Voor het slachtoffer en zijn vriendin viel er niets te lachen. Het stel had al last van iemand anders, die regelmatig overlast veroorzaakte door rond de woning te schreeuwen en ruzie te maken. Diegene zou ook een ruit vernield hebben.
Voor buurtbewoners was de overlast reden om de verhuurder van de woning aan te spreken. Toen daar het incident met de nepbom bij kwam, wilde de verhuurder het stel het liefst zo snel mogelijk kwijt. Zover kwam het uiteindelijk niet.

Zwaardere straf

Vorige week eiste de officier van justitie nog een werkstraf van 80 uur. Volgens de rechter veroorzaakte de nepbom zoveel consternatie dat alleen een celstraf passend was. De 41-jarige moet ook nog eens 1000 euro schadevergoeding betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.