Nieuws

Bekende pedo-activist wil verhuizen, maar kan geen makelaar vinden

De politie-inval in de woning van Marthijn U. en zijn partner.
De politie-inval in de woning van Marthijn U. en zijn partner. © News United / Jack Huygens
De bekende Hengelose pedo-activist Marthijn U. heeft de afgelopen tijd tevergeefs geprobeerd een makelaar te vinden die zijn huis wilde verkopen. De plannen om te gaan verhuizen, komen op een opvallend moment: U. moet namelijk volgende maand voor de rechter verschijnen. Hij weigert in te gaan op verhalen die momenteel de ronde doen dat hij naar het buitenland zou willen verkassen.
De geboren Leidenaar Marthijn U. (49) woont al jarenlang in Hengelo, wat in het verleden meerdere keren voor problemen heeft gezorgd. Zo waren er al eens opstootjes van boze pedojagers rond de woning en was het pand meermaals mikpunt van vernielingen. Ook werden U. en een logé in het voorjaar van 2020 belaagd door een man, die met een mes het huis was binnengedrongen.

Bot gevangen

Marthijn U. blijkt de afgelopen maanden verwoede pogingen te hebben ondernomen om een makelaar te vinden, die zijn huis aan de man wilde brengen. Omdat in Hengelo geen enkele makelaar zijn vingers daaraan wilde branden, zocht hij zijn heil bij makelaars buiten de stad. Maar ook daar ving hij bot.
"Dit huis is gewoon té besmet", zegt een makelaar, die anoniem wil blijven.
Volgens bronnen zou U. het pand uiteindelijk aan een commerciële partij hebben verkocht, die het straks wil gaan verhuren.

'Naar buitenland'

Marthijn U. zou verregaande plannen hebben om naar het buitenland te vertrekken. Daarbij zou het volgens bronnen gaan om Ecuador of een ander Zuid-Amerikaans land.
Ook deed de politie in januari 2020 met groot machtsvertoon inval in de woning, waarbij de levenspartner van U. werd aangehouden. Justitie maakte in een van de voorbereidende zittingen bekend dat bij die inval onder meer een compleet ingerichte kinderkamer zou zijn ontdekt, terwijl de twee mannen helemaal geen kinderen hebben. Ook werden bij de huiszoeking allerlei seks attributen in beslag genomen.
Het OM gaat ervan uit dat al deze attributen werden aangeschaft met het oogmerk een misdrijf te begaan". Op dit misdrijf staat minstens acht jaar celstraf, zo liet de officier van justitie tijdens de zitting weten.

Video-rondleiding

Marthijn U. reageerde furieus en gaf een video-rondleiding door zijn huis, om duidelijk te maken dat de verdenkingen van justitie in zijn ogen nergens op sloegen.
Overigens is alleen de levenspartner van U. verdachte in deze affaire. U. zelf geldt niet als verdachte in de zedenzaak, maar moet februari louter voor de rechter verschijnen voor het voortzetten van pedoclub Martijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.