nieuws

Manon Ossevoort met trekker aangekomen op de Zuidpool: "Emotioneel en blij"

Manon Ossevoort is met haar trekker aangekomen op de Zuidpool. Dat meldt het internationale persbureau AFP. Een verslaggever van AFP sprak via een satelliettelefoon met de Vriezenveense theatermaakster. "Het is erg emotioneel. Ik ben erg blij", was haar eerste reactie kort nadat ze op de Pool was aangekomen.
Bijna tien jaar deed Ossevoort erover om op een trekker de Zuidpool te bereiken. Ze vertrok negen jaar geleden vanaf het festival Oerol op Terschelling. In vier jaar tijd reed ze naar Kaap de Goede Hoop. Daar strandde haar reis. Nu heeft ze haar reis naar het meest zuidelijke plekje op aarde afgemaakt. Tegen AFP zegt ze dat het bereiken van de eindbestemming haar een magisch gevoel geeft.

Snel terug naar Nederland

Over de laatste 2500 kilometer deden Ossevoort en haar team zestien dagen. Met een gangetje van ongeveer tien kilometer per uur trotseerde Ossevoort het ruige landschap. Het gehobbel over het ijs vergelijkt ze met rodeo rijden.
Met het bereiken van het zuidelijkste puntje van de aarde en het voltooien van een droom, is het nu tijd voor de terugreis. Ossevoort wil graag voor kerstmis terug in Nederland zijn. Ze denkt dat het gaat lukken, omdat de terugreis makkelijker zal gaan. "Het spoor dat de tractor heeft achtergelaten is bevroren. Het zal makkelijk rijden zijn."

Audioboodschap Matty McNair vanaf de Zuidpool:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.