Sport

Domper voor FC Twente: Sadílek blijft geschorst en mist Vitesse-thuis

Sadílek verlaat het veld na zijn rode kaart tegen FC Utrecht
Sadílek verlaat het veld na zijn rode kaart tegen FC Utrecht © Orange Pictures
FC Twente kan volgende week zaterdag tegen Vitesse geen beroep doen op Michal Sadílek. De beroepscommissie betaald voetbal heeft de straf van de middenvelder gehandhaafd: uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan een duel voorwaardelijk.
Aanleiding is de omstreden rode kaart die Sadílek kreeg in de wedstrijd tegen FC Utrecht na een vermeende elleboogstoot. Als gevolg hiervan werd de linkspoot voor twee wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie, waardoor Sadílek niet van de partij was in het duel met sc Heerenveen.

Ernstig gemeen spel

"Naar het oordeel van de commissie van beroep heeft Sadílek zich schuldig gemaakt aan het ten laste gelegde ernstig gemeen spel. Op grond van de bewijsmiddelen concludeert de commissie van beroep dat Sadílek een luchtduel is aangegaan en daarbij zijn rechterarm dusdanig heeft gebruikt dat hij de veiligheid van zijn tegenspeler in gevaar heeft gebracht. De commissie van beroep acht het ten laste gelegde dan ook bewezen", luidt de verklaring.

Winnende treffer

Doordat FC Twente in beroep ging kon Sadílek wel spelen in de bekerwedstrijd tegen AZ en afgelopen weekend tegen Willem II. In Tilburg maakte hij zaterdag de enige en dus winnende treffer. Wel mist Sadílek nu het thuisduel met Vitesse van zaterdag 5 februari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.