Sport

FC Twente stellig: "Iedereen naar binnen of helemaal niemand"

Een volle Grolsch Veste
Een volle Grolsch Veste © ANP/Vincent Jannink
FC Twente voelt helemaal niets voor de maatregel om De Grolsch Veste slechts voor een derde te vullen tijdens wedstrijden. De Enschedese club heeft zich dan ook duidelijk uitgesproken: alle seizoenkaarthouders en sponsors zijn welkom, of helemaal niemand.
Dit is voor FC Twente te realiseren bij tweederde bezetting. "Donderdag is er een gesprek gepland met de lokale autoriteiten, ook daarin zullen wij ons standpunt overbrengen. Wij blijven aandringen op (minimaal) 2/3 bezetting, omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord kan. We kunnen niet weer zonder enig perspectief een traject ingaan."

Poorten gesloten

"Aangezien het voor ons onmogelijk is om met 1/3 bezetting al onze seizoenkaarthouders en sponsors te mogen ontvangen, houden wij onder de huidige maatregelen de poorten van De Grolsch Veste gesloten tot minimaal het volgende weegmoment op 15 februari. Daarna nemen wij vervolgstappen gebaseerd op de dan geldende coronamaatregelen dan wel versoepelingen", zo laat de club weten in een statement op haar digitale thuis.
"Een van de kernwaarden van FC Twente is Noaberschap. We zijn daarom samen opgetrokken met de verschillende geledingen, die onze club de afgelopen jaren op diverse manieren veelvuldig hebben gesteund. Wij steunen onze supporters en sponsors door het genoemde standpunt in te nemen. Bovendien kost voetballen voor grotendeels lege tribunes ook nog eens veel meer geld dan dat het oplevert", aldus FC Twente.

Go Ahead Eagles

Ook bij Go Ahead Eagles wil men niet meegaan met de maatregel die op tafel is gelegd. "De inhoud en uitkomst van het overleg met de KNVB en andere BVO’s willen we de komende periode delen met verschillende geledingen van onze club", zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop.
Een stadionbezetting van een derde ziet de Deventer club niet zitten. "Aangezien club én supporters hier niet mee geholpen zijn en er dus van een versoepeling feitelijk geen sprake is. We gaan dan ook graag het gesprek aan met onder meer het bestuur van de Supportersvereniging, woordvoerders van andere supportersgroeperingen en leden van onze Business Club om te vernemen hoe zij tegen het besluit aankijken dat gisteravond door de Nederlandse regering naar buiten is gebracht", vervolgt hij.

Overheid overtuigen

"En hoe men aankijkt tegen een besluit zoals dat bijvoorbeeld vandaag door FC Twente is genomen: alles of niets. Hopelijk kunnen we samen tot ideeën komen om de landelijke overheid ervan te overtuigen dat een stadionbezettingsgraad van minstens 2/3 écht verantwoord en veilig kan, óók in de huidige fase van de coronapandemie", aldus Van Dop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.