nieuws

Aantal asielzoekers in Azelo gaat stapsgewijs omhoog naar maximaal 375

Asielzoekerscentrum in Azelo
Asielzoekerscentrum in Azelo
De eerste twee maanden na de opening van het asielzoekerscentrum in Azelo worden er maximaal 300 asielzoekers opgevangen. Daarna wordt het aantal opgehoogd naar 340 mensen. Na een jaar wordt bekeken of er 375 mensen onderdak kunnen krijgen. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige afspraken tussen de gemeente Borne en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De afspraken gelden voor vijf jaar.
Het opvangcentrum aan de Bornerbroeksestraat wordt niet gebruikt voor de allereerste opvang van vreemdelingen of alleenstaande minderjarige asielzoekers. Medewerkers van het COA zijn doordeweeks van 8.00 uur 's morgens tot 's avonds 22.00 uur aanwezig. In het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zijn 24 uur per dag aanwezig.

Bijpraatsessies en veiligheidsplan

In de voorlopige afspraken staat ook dat bewoners zich regelmatig kunnen laten bijpraten en dat er een veiligheidsplan komt, waarin staat wie waarvoor verantwoordelijk is als de boel escaleert. Het COA gaat verder een bijdrage leveren aan de verlichting rondom het asielzoekerscentrum. Het COA en de gemeente bekijken verder of de buurtbus weer moet gaan rijden.
De verbouwing van het centrum is in volle gang. Naar verwachting wordt het pand op 19 december opgeleverd. Voor Kerstmis moeten de eerste vluchtingen worden opgevangen in Azelo. De gemeenteraad van Borne praat op 16 december nog over het asielzoekerscentrum.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.