nieuws

VVD Almelo wil weten waar de kerstpakketten voor ambtenaren zijn gekocht

Waar komen de kerstpakketten vandaan?
Waar komen de kerstpakketten vandaan?
De VVD-fractie in Almelo wil weten waar de gemeente de kerstpakketten voor de ambtenaren heeft gekocht. De VVD vermoedt namelijk dat de circa 700 pakketten niet in Almelo gekocht zijn. En als dat zo is, dan slaat de gemeente de plank flink mis, vindt de VVD.
De fractie concludeert dat de kerstdagen voor de deur staan. Volgens de fractie een periode waarin veel ondernemers een moeilijk jaar op mooie wijze kunnen afsluiten. De gemeente Almelo zou hierin een fraaie rol kunnen spelen, door de kerstpakketten bij ondernemers in Almelo te kopen. Maar dat is volgens de VVD dus niet gebeurd. De VVD wil weten waarom niet. "De gemeente is toch bekend met de campagne 'Weet waar je koopt'? Een initiatief van Almelose ondernemers om mensen aan te sporen om hun spullen zoveel mogelijk in de stad te kopen en niet online", aldus de VVD.
De VVD vindt verder dat de gemeente beter een tegoedbon dan een kerstpakket kan geven aan de ambtenaren. "Wat zou het mooi zijn als ambtenaren hun kerstbon zouden kunnen besteden bij Almelose ondernemers." De fractie wil daarom weten of de gemeente van plan is om de ambtenaren volgend jaar met kerst een tegoedbon te geven die kan worden verzilverd in eigen stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.