Sport

Internationale onderscheiding Enschede Marathon te zien in Stadskantoor

Directeur Sandra Melief en wethouder Niels van den Berg
Directeur Sandra Melief en wethouder Niels van den Berg © Noel Aalderink/ Van Deinse Media
Het was een uitgesteld feestje vandaag voor de Enschede Marathon. Vanwege corona werd de overhandiging van de internationale erkenning vorig jaar nog even uitgesteld, maar vandaag werd de award van de internationale atletiekbond World Athletics (voorheen IAAF) alsnog toegekend aan de organisatie.
De plaquette werd onthuld door Niels van den Berg, locoburgemeester en wethouder Sport van Enschede, en staat op een prominente plek in het Stadskantoor. "Zo kan iedereen in Enschede deze mooie onderscheiding bewonderen", zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. 
Beeld van de Enschede Marathon in 2019
Beeld van de Enschede Marathon in 2019 © RTV Oost

Trots

Enschede Marathon is "trots en vereerd" met deze bijzondere onderscheiding, zegt Melief. "Het betekent internationale erkenning voor Enschede Marathon en is daarnaast een enorme opsteker voor de organisatie en alle medewerkers. We hebben een bewogen tijd achter de rug, maar we zijn altijd blijven denken in mogelijkheden en hebben laten zien snel te kunnen schakelen. Enschede Marathon bestaat dit jaar 75 jaar en is daarmee de oudste marathon van Nederland én West-Europa. Genoeg wapenfeiten dus om deze onderscheiding te verdienen."

Marathon 2022

Enschede Marathon, met afstanden van 3,2 kilometer tot de hele marathon staat op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 op de kalender. Vanzelfsprekend zal RTV Oost ook weer aandacht schenken aan het evenement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.