nieuws

UB40 hoofdact op Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold

UB40
UB40
Tijdens de 27ste editie van het Dicky Woodstock Popfestival treedt de band UB40 als hoofdact op. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het festival vindt plaats op 30 en 31 juli en 1 augustus 2015 in Steenwijkerwold.
Het Britse UB40 was in de jaren tachtig en negentig goed voor meer dan dertig hits wereldwijd en verkocht miljoenen albums. Dit succes staat in contrast met hoe de band begon in 1978. Toen kwamen berooide bandleden elkaar tegen met een gezamenlijke passie: hun voorliefde voor reggae.
De successen die volgden waren spectaculair. Het optreden van de band levert volgens de organisatie een feest van herkenning op met onder meer hits als Red Red Wine, Rat in the Kitchen, Kingston Town en Cherry Oh Baby. Een jaar geleden trad de band op in De Meenthe in Steenwijk.
Andere namen op het festival zijn Nielson en John Coffey. De Nederlandse Nielson brak vorig jaar door met het liedje Beauty & The Brains. John Coffey is één van de meest gevraagde festivalacts van dit moment. Begin 2015 zal de rest van het programma bekendgemaakt worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.