Laatste vluchtelingen uit IJsselhallen Zwolle vertrokken

Aan de opvang van vierhonderd voornamelijk Syrische vluchtelingen in de Zwolse IJsselhallen is gisteren een einde gekomen. In de hal staan nu alleen maar lege bedden, zegt COA-locatiemanager Remko Kootstra.

Sinds vorige week maandag hebben dagelijks tussen de vijftig en zeventig vluchtelingen de hal verlaten. Zij zijn opgevangen in Wassenaar (Duinrell), Budel en Ter Apel. De vluchtelingen zijn sneller vertrokken dan verwacht; er was een contract afgesloten tot en met 19 december.

Kootstra blikt tevreden terug op de afgelopen periode, ondanks enkele kleine incidenten. Zo waren er volgens hem met name klachten over het gebrek aan privacy en onduidelijkheid over het vervolg van asielprocedures. Het ligt volgens hem niet voor de hand dat er in de toekomst opnieuw gekozen wordt voor opvang van vluchtelingen in een evenementenhal. Volgens hem was de opvang in Zwolle als noodopvang bedoeld en wordt er in de toekomst voor zover mogelijk voor meer reguliere opvangplekken gekozen, zoals bijvoorbeeld vakantieparken.

Meer over dit onderwerp:
IJsselhallen Zwolle COA IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren