Nieuws

Metaalsector staakt volgende week opnieuw voor nieuwe cao

Massale opkomst bij staking in de metaalsector vorig jaar juli
Massale opkomst bij staking in de metaalsector vorig jaar juli © RTV Oost / Oscar Siep
Opnieuw wordt er gestaakt in de metaalsector. Volgende week leggen bedrijven in Overijssel het werk neer, onder meer om vijf procent meer loon te eisen. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben deze staking aangekondigd.
Nog altijd is er geen nieuwe cao gesloten tussen de vakbonden en de werkgevers. De onderhandelingen zitten muurvast. De werknemers willen een loonsverhoging van vijf procent, meer vakantiedagen, vaker vaste contracten en een regeling om eerder met pensioen te kunnen.
Op dit moment liggen de de twee partijen ver uit elkaar, zegt de FNV. "Met een belabberd loonbod van gemiddeld slechts 1,4% procent en tal van verslechteringen op veel terreinen blijven de werkgevers nog altijd een nieuwe cao in de Metaal & Techniek blokkeren."
Daarom waren er vorig jaar ook talloze stakingen in de hele provincie, zo ook op 1 juli in Zwolle:

Deventer en Hengelo

De stakingen van volgende week zijn dinsdag en donderdag. Werknemers leggen dan voor 24 uur het werk neer. Twentse metaalmedewerkers kunnen dinsdag samenkomen bij het FBK Stadion. Donderdag zijn werknemers in de regio Deventer aan de beurt. Daar wordt bij het FNV-kantoor de staakstraat ingericht.
Ook in de Achterhoek en in de regio Arnhem en Nijmegen zijn stakingen aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.